Idéudvikling med WOB

WOB står for Weekly Open Brainstorm. Det er en ny tilgang og metode for idéudvikling i organisationer.

Vores tilgang 

Vores grundprincipper er, at alle kan få en god ide, og at nogle af de bedste idéer opstår, når vidt forskellige fagligheder mødes. Vi mener, at det er bemærkelsesværdigt få fagligheder, der inviteres med til idéudvikling i organisationer.

 

Ideudvikling er blevet en lukket klub. Og måske er det derfor, at så mange sidder med følelsen af være kørt fast og ikke formår at skabe meningsfulde innovationer i dag? Det er det problem, vi løser med WOB’en.

Idéudvikling skal ud af boblen

Vi sætter interessante multifaglige hold. Vi sætter folk, der ellers ikke ville mødes, i samme rum. Vi sætter os for at lade forskelligheder udligne faglige bias og dermed åbne op for idéer, der er mere jordnære, mere autentiske og dermed også med større konsekvenser til følge.

Få vigtige idéer med et WOB-forløb

Et WOB-forløb er 4 sessioner med 5-7 vidt forskellige mennesker, der sammen udvikler og forfiner idéer. Vi optager alle WOBs på video, hvilket gør afrapportering langt mere interessant. Vi sætter WOB-holdet med folk fra kundens organisationen,  Zevegraf og vores netværk af WOBsters.

Processen

 • Indsigt

  Kundens besvarelse af en WOB brief.

 • WOB: Drømmeren

  Alt er muligt. Målet er at skabe mange konkrete idéer.

 • WOB: Tematisering

  Vi udleder overordnede temaer fra de konkrete idéer.

 • WOB: Realisten

  Vi konkretiserer, hvordan de overordnede temaer kan aktiveres.

 • Opsummering

  Vi anbefaler, hvordan der kan arbejdes videre med de udvalgte idéer, og vi opsummerer alle idéer i en idébank.

Idébank

Det er et samlet dokument med de bedste idéer fra den første WOB (drømmeren). Det er typisk mellem 5-10 idéer. Idéerne får en overskrift, en kort beskrivelse på 2-3 linjers tekst og et videoklip, hvor I kan se idéens ophavsmand beskrive idéen for første gang. I modsætning til folkeskolens mindeværdige rundboldspil så kan vi nemlig godt gemme en befrier (læs: en god ide) til senere.